Поляки виступили проти проїзду путінських байкерів територією їхньої країни

Поляки виступили проти проїзду путінських байкерів територією їхньої країни

Мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

Про це повідомляє Польське радіо.

Всеросійський мотоклуб "Нічні вовки", президентом якого є Олександр "Хірург" Залдостанов, один з творців російського "Антимайдану", збирається 29 квітня - 9 травня провести мотопробіг "На Берлін" за маршрутом Москва-Мінськ-Брест-Вроцлав-Брно-Братислава-Відень-Мюнхен-Прага-Таргау-Карлсхорст-Берлін.

Мотопробіг "Нічних вовків", траса якого проходить також через Польщу, вже викликав протест серед поляків. У Facebook була створена сторінка "Ні проїзду бандитів з Росії через Польщу", на якій активісти закликають заблокувати проїзд байкерів через країну.

"У місцях, в яких з'являються "Нічні вовки", незабаром починається російська агресія. Вони були в Криму ще до того, як його анексувала Росія. Були на Донбасі, а зараз вбивають і вчиняють грабежі у містах, зайнятих росіянами. Чи їх проїзд через Польщу є застереженням для поляків або початком російської агресії? Ми сподіваємося, що братство мотоциклістів, незалежно від приналежності до різних клубах, покаже їм, де їхнє місце", - пишуть адміністратори сторінки.

Нагадаємо, що "Нічні вовки" не приховують своїх політичних уподобань і як організація відкрито підтримують політику Володимира Путіна. Президент Росії навіть отримав від них на пам'ять шкіряну куртку з емблемами клубу і в 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів в Новоросійську.

Лідер "Нічних вовків" Олександр "Хірург" Залдостанов вважається приятелем Путіна, і багато разів організовував зустрічі президента з байкерами. Перебуваэ у санкційному списку США.

Під час анексії Криму "Нічні вовки" з'явилися на півострові з російськими прапорами. Байкери патрулювали дороги і охороняли зайняті "зеленими чоловічками" будівлі. У пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на батьківщину", показаному в першу річницю анексії Криму, повідомлялося також, що "Нічні вовки" викрали і утримували одного з українських військових командирів.

Джерело: Європейська правда