Порошенко сподівається на перспективу членства України в ЄС у найближчі роки

Порошенко сподівається на перспективу членства України в ЄС у найближчі роки

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що в найближчі роки, завдяки проведеним реформам, Україна отримає право на статус країни-кандидата на вступ до ЄС.

«Я вірю, що у найближчі роки, завдяки нашій відданій праці і змінам в державі, Україна матиме обґрунтоване право отримати статус країни – кандидата на вступ у ЄС», – заявив Порошенко у зверненні до народу з нагоди річниці підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент підкреслив, що на сьогодні переважна більшість країн ЄС (21) вже завершили процес ратифікації Угоди.

Порошенко зазначив, що урядом побудовано координаційний механізм виконання Угоди; прискорився процес адаптації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу. За рік було підготовлено та прийнято значну кількість якісних проєвропейських законодавчих та нормативно-правових актів.

«Орієнтуючись на загальноєвропейські цінності, в дусі Угоди про асоціацію, закладених нею принципів політичної асоціації з ЄС, ми продовжуємо роботу над імплементацією низки важливих пріоритетних системних реформ: конституційної реформи; реформи державного управління та антикорупційної; судової реформи; реформи правоохоронних органів; децентралізації; реформи, пов'язаної із питаннями ведення бізнесу», – сказав президент.

Він також додав, що Україна розраховує на продовження і розширення співпраці в рамках всіх програм ЄС.