Порошенко заборонить балаклави

Порошенко заборонить балаклави

Президент України Петро Порошенко ініціює заборону носити балаклави у мирних місцях. Таке рішення спричинене погіршенням криміногенної ситуації в Україні.

Про це заявив глава держави під час наради із керівниками силових структур у Льовові.

"Загрозливих масштабів набули злочини, які вчиняються людьми в масках. Підкреслюю, злочини в балаклавах сьогодні зросли в 2,5 рази. І мною буде внесено подання про те, що знаходження в балаклавах в мирних місцях буде неприпустимим. Правоохоронні органи повинні миттєво на це реагувати", - зауважив Порошенко.

Президент наголосив, що воєнні дії спричинили витік зброї, боєприпасів та вибухівки, які все частіше використовують "бандитською і терористичною нечистю, яка намагається поступово розповзтися по всій країні".

"Злочинці притупляють пильність правоохоронних органів, переодягаючись у камуфляж різних батальйонів, які беруть участь в антитерористичній операції, і наносять підлі й підступні удари", - акцентував Порошенко, зауваживши, що по всій Україні масово поширилися важкі злочини проти основ національної безпеки, зокрема, вбивства, захоплення заручників і викрадення людей, а також злочини у військовій сфері.


Джерело: tsn.ua