Правління Нацбанку відкликало банківську ліцензію ПАТ "Кредитпромбанк"

Правління Нацбанку відкликало банківську ліцензію ПАТ "Кредитпромбанк"

Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Кредитпромбанк", 2 червня 2015 прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації цього банку.

Про це повідомляє http://ipress.ua/.

У зв'язку з допущенням ПАТ "Кредитпромбанк" зменшення на п'ять і більше відсотків значення нормативу короткострокової ліквідності (Н6) нижче мінімального значення двічі протягом січня 2015 року, порушення банківського законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, наявності загрози інтересам вкладників та інших кредиторів , цей банк був віднесений до категорії проблемних і призначений куратор - службовець Національного банку.

"Після віднесення ПАТ" Кредитпромбанк "до категорії проблемних відбулося значне погіршення показників його діяльності. Крім того, банк не надав у встановлений термін допрацьований план фінансового оздоровлення з урахуванням істотного погіршення фінансового стану", - йдеться в повідомленні.

Також сказано, що власником істотної участі не було вжито заходів для запобігання настання неплатоспроможності банку.

2 березня правління НБУ прийняло рішення про віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних (постанова №151).