Прикордонники затримали трьох осіб, причетних до діяльності терористичних організацій

Прикордонники затримали трьох осіб, причетних до діяльності терористичних організацій

Під час виконання завдань в районі н.п. Новотроїцьке (Донецька обл.) прикордонний наряд виявив невідому особу у військовій формі без розпізнавальних знаків зі зброєю в руках. Відразу ж були вжиті оперативні заходи щодо затримання даного чоловіка. У ході подальшої перевірки було з’ясовано, що затриманий є жителем н.п. Горлівка та бере активну участь у діяльності незаконних збройних формувань. Наразі чоловіка передано співробітникам СБУ, повідомляє прикордонна служба.

Також під час несення служби на контрольному посту «Майорське» прикордонники виявили особу, яка їхала на мотоциклі без номерних знаків зі сторони н.п. Горлівка. Під час перевірки у чоловіка виявили посвідчення старшого офіцера штабу «Всевеликого Войска Донского». Після проведення фільтраційних заходів затриманого передали співробітникам МВС. 

Крім того, співробітники відділу прикордонної служби «Дергачi» Харківського загону спільно із Службою безпеки України затримали особу, причетну до діяльності незаконних бандформувань у одному з рейсових автобусів. Затримання відбулося в пункті пропуску для міжнародного сполучення «Гоптівка». Під час проходження паспортного контролю громадянка України, яка слідувала до РФ автобусом, помітно нервувала, чим і привернула до себе увагу правоохоронців. В подальшому, прикордонники спільно зі співробітниками митниці провели огляд особистих речей, серед яких знайшли близько 20 трудових книжок, 14 дипломів про вищу освіту Харківського приватного інституту та 9 чистих бланків довідок «ДНР» для нарахування пенсій з проставленими мастичними печатками. Для подальшої перевірки 52-річну мешканку Харківщини передали співробітникам СБУ.