Прогноз Каспарова для України

Прогноз Каспарова для України

Теперішня ситуація дотримання режиму перемир'я на Донбасі є тактичним перепочинком Кремля. Немає підстав вважати, що Володимир Путін відмовився від своєї стратегічної мети - зруйнувати українську державність - цитуэ Спектр Новини із посиланням на gazeta.ua

"Зараз взята на озброєння більш витончена тактика. Не будемо забувати, що Путін - КГБшник, а не військовий. І те, що ми бачимо зараз на Донбасі - це все-таки продовження повзучої агресії. Адже ніхто не відмовлявся від контролю над Донбасом. І я вважаю, що путінська агентура досить активно діє сьогодні в різних частинах України. До того ж Путін чекав підсумків місцевих виборів, щоб подивитися на новий розклад сил. Тепер він буде готуватися до якогось нового удару. Плюс до цього, він використовує перепочинок, щоб по можливості пом'якшити або навіть скасувати санкції і, звичайно ж, повністю зафіксувати Крим як своє придбання", - зазначив Каспаров.

Водночас, за словами Каспарова, нищівного успіху реваншистських сил в Україні не відбулося.

"На сьогоднішній день, як мені здається, критична маса цих пропутінських настроїв на півдні та сході України ніколи вже досягнута не буде. Тому Путін все одно рано чи пізно зробить нові військові дії, бо це передбачає логіка розвитку будь-якої диктатури. За найбільших катастрофічних сценаріїв розвитку ситуації для путінського режиму, швидше за все, можливий перехід кордону НАТО через Естонію або Латвію", - сказав опозиціонер.