"Єдиний варіант перемогти в війні - це перестати брехати людям" - Богдан Буткевич

"Єдиний варіант перемогти в війні - це перестати брехати людям" - Богдан Буткевич

Кожного разу, коли я бачу чергові дебільні сміхуйочки про "тупих чмобіків ахаха, які почали робити дрони з двигунами з АліЕкспрес" - мене рве все більше.

Справа навіть не в тому, що джерелом цього *бучого "гумору" в 99 % є мережа помийних телеграм-лайнозвалищ ОПшки типу трухи, джокерів, толі геращенка, вєртікалі чи всяких там "рєальних войн". Які дають це лайно в перемішку з цитуванням єрмака і зе та тупим мочиловом конкурентів влади.

Хоча, якщо враховувати кількість людей, які РЕАЛЬНО вважають телеграм джерелом інформації - то стає цілком зрозуміло, чому у нас провалена мобілізація і чому суспільство впало в самовбивчий гіпноз про неминучу перемогу.

Справа в тому, що уй*бки з Банкової вибрали дуже небезпечну стратегію інформаційної політики підчас війни - зневажати ворога на словах і постійно брехати власному населенню. Якщо ви думаєте, що це ок - мовляв, он подивіться, як у нас досі три чверті вірять в перемогу, і все таке, то я сильно не погоджуся.

Віра - це ок. На першому етапі - романтичному. Який у нас закінчився понад рік тому.

Зараз ми живемо в умовах війни на виснаження. Коли допомогу від союзників вже приходиться ділити з Ізраїлем. До того ж, західні лідери не приховують, що перевага надається саме Ізраїлю. Почитайте про історію зі 155-ми снарядами. Які вже зараз передають Ізраїлю з числа тих, які мали йти нам. Це сумна реальність.

І це я вже не кажу про те, що вісь Зла на чолі з Китаєм перейшла у наступ. І про те, яке роздратування вже викликає Зеленський зі своїм бикуванням та дрібним шулерством у західних лідерів на цьому тлі.

В умовах такої війни ми маємо сподіватися виключно на свої сили. І в цих умовах вміння робити дрони з гівна й палок, для збивання яких потрібно витрачати дефіцитні зенітні ракети, які нам ще й приходитсья ділити з Ізраїлем - це прям топ.

Як думаєте, якщо у нас не стане снарядів - чи зможуть ЗСУ демонструвати ті чудеса, які вони зараз демонструють під Авдіївкою та Куп'янськом? Платячи й зараз страшну ціну. А що буде, якщо цих снарядів стане в рази менше?

А що буде, якщо у нас стане менше ракет до ППО, які прийдеться витрачати на дрони з двигунами з АліЕкспрес? І потім полетять ракети, які вони вже місяць накопичують? Вже не так смішно, правда?

Я це все до чого. В черговий раз кричу - сподіваюся, що не в пустку. Ми не маємо права на безтурботність та уявну безпечність. Ми не маємо права на тупий ржач. Проти нас - страшний ворог, єдиним сенсом існування якого є війна. Ціллю якої є фізичне винищення нас. Всіх.

Я не знаю, що ще має статися, щоб дебіли з Банкової зрозуміли, що не буде ніяких переможних виборів навесні. Рашисти знову і знову будуть готувати наступи, нові сотні тисяч м'яса, тисячі дронів - хай неякісних, але все одно смертельних, десятки тисяч снарядів - не буде своїх, то КНДР підкине.

Єдиний варіант перемогти в такій війні - це напружити всі сили і кинути їх на війну. Це перестати брехати людям.

Досить п*здіти про швидку перемогу. Досить брехати про хід бойових дій.

Скажу більше. Все більше схиляюся до того, що досить замовчувати цифри наших втрат. Люди мають зрозуміти реальну ціну цієї війни. А також - знову почати боятися. Щоб зрозуміти - нема ніякого тилу. І в тил прилетить дрон з двигуном з АліЕкспрес. А потім - ракета з контрабандним чіпом. Який, якщо що, рашці дістане Іран. Або Китай.

Ми маємо кинути всі вільні сили на війну. Досить брехати про якісь відновлення. Досить мислити відкатами. Досить сподіватися, що Захід нас врятує.

Ми маємо перетворитися на Британію часів Другої Світової. Де всі будуть різко біднішими. Зате ми будемо робити свої снаряди, дрони, кулі тощо.

Вибачте за багато літер. Але правда просто рве дах від цієї смердючої подоляковщини в медіа-просторі. Яка веде нас до неминучої поразки.

ЗИ: До речі, для ілюстративності. От прямо зараз телеграм-помийки розганяють вкид з расіянського іпсошного телеграм-каналу про... черговий інфаркт у путіна.

Завіса.