"Історія Перших Визвольних Змагань українців мабуть нічому не вчить" - Антон Швец

"Історія Перших Визвольних Змагань українців мабуть нічому не вчить" - Антон Швец

Характерної рисою спецоперацій гру та фсб в Україні є ставлення цих організацій до українського народу. Якщо це ставлення коротко описати звучить воно, як «ИТАК СХАВАЮТ». Я б поржав, але проблема в тому, що хавають.

Карочі, пам’ятаєте як я вам розповідав, про сайт-клон під назвою «American Insider» який використали для дискредитації НБУ. Після цього Центр Протидії Дезінформації опублікував власне розслідування, де досить легко довів, що цей сайт клон мімікрує під Бізнес Інсайдер стилістично, а назву копіює у сайту Амеріка Інсайдер. Ну і що створений він недавно, а наповнюється дай боже. Це відпрацьована технологія, десь сидять макакі вже померлого пригожина та заповнюють такі сайти контентом.

Зрозуміло що сайт-клон дискредитований. Про нього навіть написав сам голова НБУ, а росіяни все це непогано відстежують. Вести сайт далі сенсу нема. І на який час сайт здається навіть закинули, працював він погано. Створити новий сайт-клон не дорого та не важко, технологія відпрацьована. На фоні бюджетів, якими оперують російські спецслужби це взагалі копійки. І таких сайтів в них вистачає на багатьох мовах світу. До речі, дякую за розслідування виданню Бабель, бо я вважав, що цей сайт-клон вже здох і перестав за нім слідкувати.

Тим не менш саме на цьому сайті-клоні росіяни вирішили закинути наступний фейк. Причому якщо перші фейки були «позитивні», і вже цей позитив російською телеграм мережею використовувався для дискредитації, то наступний фейк вже традиційно був про «американські журналісти пишуть про тотальну корупцію в Україні». А ну і про зв’язки українських чиновників з рф. Все ж логічно, не можуть ніяк росіяни в такому звинувачувати українців.

З посилання на телеграм-акаунт з 89 підписниками та на перевране інтерв’ю голови НАБУ, видали потужний фейк про тотальну корупцію. Фейком тут же обмазався російський пропагандон Бочарік, якого ви можете пам’ятати як Синулю з проекту ОСП-студія.

Звісно до розгону в українському інфополі тут же доєдналися анонімні телеграм-канали та Обоз. А чо, про корупцію же пишуть. Та і гроші не пахнуть, джинса як джинса. Далі посиланням на «американських журналістів»(які навіть не гугляться) почали обмазуватися українці в фб та твітачє.

Ніхто не каже, що корупції нема. Але нахіба розганяти стопудово російський фейк? Шо пацани, орати з підлоги країни окей, але якщо про корупцію пишуть «американські журналісти» то вже можна? Ви ж хаваєте це все, навіть коли російськи спецслужби працюють відверто на по ху ях. Можна тягати будь-який фейк, якщо він вам подобається, так?

Вже давно в росії зрозуміли, що перемогти українців можуть тільки українці. І роблять все для того аби українці це зробили.

Історія Перших Визвольних Змагань українців мабуть нічому не вчить. А росіян, я так бачу, вчить. Хтось там дуже уважно вивчає нашу історію і використовує це для роботи.

Якщо що, то я вважаю поточний період в історії України Третіми Визвольними змаганнями, які почалися в 2013 році. Це не те щоб мейнстрім в історичній науці. Тим не менш я бажаю, щоб ці визвольні змагання стали останніми в нашій історії.

Але комусь окей провалитися всередину самих себе і чекати на четверту ітерацію.

Я такої долі для своєї дитини не бажаю. Чому бажаєте ви?