"Трохи власних висновків стосовно почутого від Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного" - Валерій Калниш

"Трохи власних висновків стосовно почутого від Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного" - Валерій Калниш

1. З’ясувалося, що можна чесно розмовляти із суспільством. Не намагатися йому сподобатися, а відверто сказати про те, як воно насправді. Знайти слова на табуйовані теми. Взяти ту ж саму Мар’їнку. Можна, як дехто, розповідати про «збереження воїнів» і різко замовчати, коли справді треба пояснити неприємні тактичні кроки неможливістю втрачати людей. А можна як Залужний, сказати що втрачене ми відвоюємо.

2. З’ясувалося, що відповідати на неприємні питання можна не ображаючись на тих, хто їх ставить. Так, військові комісари це непросто тиловики, завдання яких загнати всіх скопом в окопи. І так, вони зараз, після заміни, не всі добре виконують свою роботу.

3. З’ясувалося, що можна працювати системно і це не носить ознаки «політики». Що запорукою ефективності є система, де кожен відповідає за свій напрям, і що так виходить краще ніж покладатися на групу обраних зібраних по якимось особистим критеріям людей. В такому – системному світі - військові воюють, а Міноборони забезпечує їх всім необхідним.