Путін назвав єврейське походження Зеленського "прикриттям героїзації нацизму". В Україні відреагували

Путін назвав єврейське походження Зеленського "прикриттям героїзації нацизму". В Україні відреагували

Володимир Путін заявив, що країни Заходу використовують єврейське походження Володимира Зеленського для "прикриття героїзації нацизму". В Україні відреагували.

Про це повідомляють пропагандистські видання ТАСС та "РИА.Новости".

Путін заявив, нібито Зеленського обрали президентом України "західні куратори" і назвав "огидним" те, що він "прикриває героїзацію нацизму". Президент РФ також заявив, що Зеленський таким чином "прикриває" тих, хто нібито "очолив Холокост в Україні".

"Це робить всю ситуацію надзвичайно огидною тим, що етнічний єврей прикриває героїзацію нацизму і прикриває тих, хто свого часу очолював Холокост в Україні, а це знищення 1,5 млн осіб", - сказав Путін.

На заяви Путіна відреагували в МЗС України, зазначивши, що "хронічна фіксація Путіна на етнічному походженні українського президента є черговим виявом глибоко укоріненого антисемітизму російських еліт".

"Закликаємо світ рішуче засудити антисемітські висловлювання російського президента. У сучасному світі не має бути місця ненависті за етнічною ознакою", - написав у фейсбук речник МЗС Олег Ніколенко.

Слова Путіна також прокоментував радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Це чергове підтвердження того, що російський президент живе у власному світі, у штучній бульбашці, ізольований від реальності. Це означає, що він є повністю недієздатним, і з ним неможливо вести переговори", — написав Подоляк у мережі X (колишній Твіттер).

Він також наголосив на тому, що Путін закликає читати інтернет, в той час, як сам не користується ним.

"Персона, яка не користується телефонами та комп'ютерами, пропонує подивитися на те, що пишуть євреї в інтернеті про президента Зеленського як на виправдання російських воєнних злочинів в Україні", — відгукнувся Подоляк.

  • Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україні заради вступу до НАТО доведеться відмовитися від Києва та перенести столицю.