Пургін: під час боїв на Донбасі зруйновано 70 храмів

Пургін: під час боїв на Донбасі зруйновано 70 храмів

Так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін заявляє, що упродовж конфлікту на Донбасу було зруйновано близько 70 православних храмів.

«За тією інформацією, якою володіємо ми, зруйновано близько 70 храмів. Деякі зруйновані настільки, що, швидше за все, доведеться зводити нові. У нас є плани щодо створення фонду для відновлення храмів. У роботі цього фонду буде задіяна як виконавча влада, так і благодійні організації. Ми будемо відновлювати тільки ті храми, які підлягають відновленню. Якщо святилище сильно пошкоджено, то на його місці ми буде відбудовуватися новий храм», – сказав Пургін на брифінгу у неділю, 12 квітня, повідомляють сайти сепаратистів.

Антитерористична операція на сході України триває від квітня 2014 року, українські військові протистоять підтримуваним Росією сепаратистам. У лютому в Мінську були укладені домовленості, які передбачають перемир’я і відведення важких озброєнь. Повного виконання цих домовленостей не відбулося, сторони звинувачують у порушеннях угод одна одну.

Да даними ООН, загалом за рік у Донецькій та Луганській областях загинуло понад 6 тисяч людей.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/