«Рішучі дії» у питаннях подальшої блокади Криму, - "Правий Сектор"

«Рішучі дії» у питаннях подальшої блокади Криму, - "Правий Сектор"

Представники «Правого сектора» зупинили спробу працівників «Укренерго» відновити подачу світла до окупованого Криму по лінії електропередач «Каховська-Титан». Тим часом тут запевнили, що сьогодні зранку, 7 грудня, «ПС» зробить офіційну заяву щодо подальших дій з приводу енергетичної блокади.

Про це йдеться у повідомленні активістів блокади Криму, які зараз перебувають на кордоні із окупованим півостровом. Принаймні таку інформацію вони оприлюднили, станом на 5 ранку, у соціальній мережі. Новину передає «Преса України».

За повідомленнями активістів, оперативні групи «ПС» на чолі з заступником начальника по військово-політичній операції Блокада Криму «Хаммером» зупинили спробу працівників «Укренерго» відновити подачу електроенергії на територію Кримського півострова, а саме на лінію електропередач «Каховська-Титан».

«Працівникам «Укренерго» вдалося лише встановити запобіжники. Наразі активісти військово-політичної операції «Блокада Криму» контролюють ситуацію. Вони будуть тримати охорону ЛЕП до 10 години ранку, 7 грудня», - повідомив керівник «ПС» на блокаді Криму «Хорват».

Нагадаємо, нардеп Ігор Луценко повідомив, що 6 грудня до пошкодженої ЛЕП, у Херсонську область, приїжджали ремонтники у супроводі правоохоронних органів.

«Сьогодні (неділя) до пошкодженої ЛЕП, що йде на фірташівський «Титан» приїжджала ремонтна бригада у супроводі співробітників СБУ і поліцейських, разом зі знімальною групою телеканалу «Інтер». Приїжджала безуспішно, змушена була розвернутися і поїхати назад», - написав Луценко.

Тим часом Київ заявив про готовність до початку відновлення електропостачання в Крим. Світло жителі півострова отримають з енергосистеми України, за умови, що будуть підписані відповідні договори, де Крим буде вказаний як частина України. Але навіть і в цьому випадку, анексований півострів може розраховувати не більше ніж на 200-250 МВт.

uapress.info