Радіостанцію «Улюблене радіо» покарали за відсутність української музики

Радіостанцію «Улюблене радіо» покарали за відсутність української музики

Під час свого першого постканікулярного засідання Нацрада з телебачення і радіомовлення видала попередження національній радіостанції «Улюблене радіо», що входить в Business Radio Group, за порушення 50% квоти української музики. Про це повідомляє "Zik", передає day.kiev.ua.

Разом з тим регулятор дав радіостанції місяць на виправлення порушень.

Власник радіостанції Анатолій Євтухов визнав порушення та поскаржився на працівника радіостанції, який перед звільненням спеціально підготував плейлісти з порушенням квоти. За словами Євтухова, цей працівник, ім’я якого власник відмовився називати, перейшов до конкурентів, і порушення за квотами було зроблено спеціально. Комічність ситуації полягає в тому, що самі працівники радіостанції помітили зміну аж через декілька днів.

Моніторинг проводився Нацрадою в денний час, коли української музики було всього 15,8%. Вночі ж, за словами Євтухова, частка української музики була вище в кілька разів і доходила до 40%.

Згодом слово взяла перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк. Вона поцікавилася, чи не переважала російська музика в плейлісті "Улюбленого радіо", на що Євтухов запевнив: за форматом радіостанції російська музика не передбачена – тільки західна та українська.