Райнін заборонив вручати повістки на вулиці

 Райнін  заборонив вручати повістки на вулиці

Харківському військкомату заборонили вручати повістки на вулиці

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Я як керівник територіальної оборони віддав наказ, погодивши його з Міністерством оборони, про те, щоб військовий комісаріат Харківської області не чіпав людей на вулицях. За місцем роботи, за місцем навчання, за місцем проживання в установленому порядку мобілізаційні повістки розноситимуть, тому що є закон і його слід виконувати. Повага до харків'ян має бути у будь-якій ситуації, тому на вулицях військові комісари нікого не розшукуватимуть. Дізнаюся - покараю в рамках своїх повноважень", - пообіцяв Райнін.

За його словами, усі випадки "призовного шантажу" стануть предметом уваги прокуратури, як, втім, і факти ухилення від призову.

Водночас керівник Харківської правозахисної групи Євген Захаров хаявив, що у Харкові зафіксовано масові випадки порушення правил мобілізації.

"Закон є закон, але коли в Харкові молодих людей забирають без повісток прямо із ЗНО або з вулиці і потім у супроводі міліції доставляють на збірний пункт, де незаконно утримують, проводять експрес-медкомісію і розподіляють у військові частини - це не просто порушення прав людини, а прирівняно до викрадання, і тут зобов'язана втрутитися прокуратура", - каже Захаров.