Рейтинг найзбитковіших фільмів літа

Рейтинг найзбитковіших фільмів літа

Найбільш збитковим фільмом літа, стала картина "Земля майбутнього" - при бюджеті $190 млн картина зібрала лише $92 в домашньому (американському) прокаті і $206 млн у всьому світі.

Це випливає з рейтингу американського журналу Forbes, повідомляє ipress.ua.

У червні кіноексперти вже передрікали для компанії Walt Disney Pictures збитки в розмірі від $120 до $140 млн через провал у прокаті цієї картини із Джорджем Клуні і Х'ю Лорі в головних ролях.

У рейтинг також увійшла картина "Фантастична четвірка" про вчених, які виявляють надздібності, потрапивши під час космічного польоту в зону магнітної аномалії. Бюджет стрічки склав $120 млн, а прибуток в домашньому прокаті - $54 млн. У всьому світі фільм заробив $150 млн.

Не виправдала вкладень і стрічка "Пікселі", в якій розповідається, як команда колишніх геймерів бореться з інопланетянами. Вона принесла творцям $73 до $186 млн в американському та світовому прокатах відповідно, а бюджет фільму склав $88 млн.

Картина "Агенти А. Н.К.Л." британського режисера Гая Річі заробила $40 млн у США і $76 млн у світі. Бюджет картини, в якій розповідається про агентів КДБ і ЦРУ (ролі виконали Армі Хаммер і Генрі Кевілл), що об'єдналися в боротьбі з міжнародною злочинною організацією, склав $75 млн.