Російські ЗМІ передумали штрафувати за пропаганду насильства і жорстокості

Держдума при розгляді законопроекту про заклики до тероризму в другому читанні виключила штрафи для ЗМІ за пропаганду культу насильства і жорстокості

Про це з посиланням на рішення Держдуми повідомляють "Ведомости", передає Еспресо.TV.

У березні законопроект про збільшення до 1 млн руб. штрафів за публікації в ЗМІ, що закликають до тероризму або виправдовують його, був прийнятий у першому читанні.

До другого читання із законопроекту виключили штрафи від 20 000 руб. до 200 000 руб. для юридичних осіб за виробництво і випуск продукції засобів масової інформації, що містить матеріали, що пропагують культ насильства і жорстокості.

Поправку вніс голова комітету з інформаційної політики Леонід Левін ("Справедлива Росія").

Законопроект вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з проектом, "виробництво і випуск продукції засоби масової інформації, що містить публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або матеріали, публічно виправдовують тероризм, та інші матеріали, що закликають до здійснення екстремістської діяльності або обгрунтовують або виправдовують необхідність здійснення такої діяльності, тягнуть за собою накладення адміністративного штрафу на юридичних осіб у розмірі від 100 тис. до 1 млн руб. з конфіскацією предмета адміністративного правопорушення за наявності такого".

Також запропонували підвищити в 10 разів - з 100 тис. до 1 млн руб. - максимальні штрафи за "масове поширення, виробництво або зберігання" екстремістських матеріалів.