ЄС надасть Харківській області €1,7 мільйонів в якості допомоги переселенцям, - єврокомісар Хан

ЄС надасть Харківській області €1,7 мільйонів в якості допомоги переселенцям, - єврокомісар Хан

Про це інформує http://ipress.ua/.

"Оскільки ми плануємо надати €1,7 млн саме Харківському регіону для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, я вважав за необхідне для себе як комісар, який відповідає також і за ці питання, самому особисто дізнатися про реальні проблеми і виклики, мати особисті враження про ситуації, щоб наша допомога була більш цілеспрямованою", - сказав Йоханнес Хан на брифінгу в Харкові у п'ятницю.

За його словами, йому вдалося, зокрема, поспілкуватися з переселенцями, що живуть у дитячому таборі "Ромашка".

"На жаль, не мав можливості поспілкуватися з великою кількістю людей. Я говорив тільки з 5 - 10 людьми ... Але всі вони говорили, що хотіли б повернутися додому ... Більше того, вони хочуть перевезти своїх родичів. У нас просто моральне зобов'язання зробити все можливе, щоб допомогти цим людям. Ми це робимо, даючи вже називалися суми грошей. Для нас головне, щоб ці гроші дійсно дійшли до людей", - наголосив Хан.

Директор Харківської правозахисної групи, який є координатором проекту з ЄС, Євген Захаров повідомив, що проект розрахований на вісім місяців і передбачає декілька напрямків.

Так, три напрямки пов'язані з наданням допомоги переселенцям державними структурами (медичної допомоги, соціального захисту, а також передбачається закупівля ДСНС 5 будиночків-наметів на автономному забезпеченні, кожен з яких розрахований на 20 осіб). Крім того, проект передбачає виділення коштів трьом волонтерським організаціям, що спеціалізуються на допомоги переселенцям і ХПГ, яка надає переміщеним особам правову допомогу.