Сьогодні Рада спробує ввести штрафи за "кнопкодавство"

Сьогодні Рада спробує ввести штрафи за "кнопкодавство"

Сьогодні Верховна Рада України на пленарному засіданні розгляне подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканності і притягнення до відповідальності позафракційного депутата Сергія Клюєва та Сергія Мельничука з групи "Воля народу".

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також парламент планує розглянути внесений Президентом Петром Порошенко законопроект №0020, яким пропонується ратифікувати угоду між Україною та Японією про захист інвестицій.

У першому читання до порядку включено дев'ять законопроектів, серед яких №1591 про забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Ради, парламентських комітетів і депутатів і №1895 про накладення стягнення на парламентаріїв за порушення вимог персонального голосування.

Парламентарі розглянуть законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону "Про Національне антикорупційне бюро" і "Про запобігання корупції", а також законопроект про внесення змін до закону "Про оренду державного та комунального майна".

Також на голосування для включення до порядку денного сесії венесуть законопроекти, що стосуються приватизації державного майна, допуску збройних сил держав на територію України, місцевих виборів та індексації доходів громадян.

Як раніше повідомляв iPress.ua, вчора регламентний комітет Верховної Ради прийняв рішення та рекомендував парламенту розглянути подання про знаття недоторканності з народного депутата позафракційного Сергія Клюєва і депутата з групи "Воля народу", колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука.

Передувало цьому рішення нардепа Павла Пинзеника скласти з себе повноваження голови на сьогоднішньому засіданні регламентного комітету, на якому мало розглядатися питання зняття недоторканності з Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Вчора Клюєв пообіцяв, що проголосує за зняття з себе недоторканності.