Сьогодні в Україні відзначається День Батька

Сьогодні в Україні відзначається День Батька

Щороку в третю неділю вересня в Україні відзначається День Батька. Цьогоріч це свято припало на 20 вересня, передають "Спектр новости" з посиланням на tvoemisto.tv.

Історія святкування Дня батька розпочинається зі США в 1910 році. Ініціатором впровадження цього свята є місіс Додд із Вашингтону. Національним святом цей день в США став у 1966 році, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня національним святом. З часом й інші країни, де декларується повага до сімейних цінностей, слідом за Сполученими штатами, почали відзначати цей день, вшановуючи чоловіка-батька.

В Україні з пропозицією введення цього дня виступили представники МГО «Міжнародний Центр Батьківства», започаткувавши у жовтні 2006 р. Громадську ініціативу «День Батька». В рамках цієї ініціативи було зібрано 10 000 підписів від громадян під листом до Президента України з пропозицією ввести День Батька на державному рівні.

Також 2007 року було проведено у Львові, Кіровограді та Дніпропетровську регіональні громадські форуми представників державних, громадських і релігійних організацій «Роль чоловіка як батька в сім'ї та суспільстві». На жаль, тоді документ так і не був підписаний.

Впровадження Дня батька вноситься в проект рішення як рекомендація до Президента України від Парламентських слуханнь «Сімейна політика України - цілі та завдання» від 17 червня 2015 року

Зазначений проект указу досі знаходиться на розгляді в той самий час як Всенародний День Батька відзначається громадськими організаціями в більшості обласних міст України в третю неділю вересня.