ЄС виділив 29 млн євро на реформи в Білорусі

ЄС виділив 29 млн євро на реформи в Білорусі

Європейський Союз оголосив про збільшення двостороннього пакету допомоги з 14,5 млн євро в 2015 році до 29 млн євро в 2016 році для Білорусі задля сприяння реформам та розвитку приватного сектора у країні. Про це йдеться на сайті Європейської Комісії, повідомляють Спектр Новости.

Допомога призначена для підтримки зусиль Білорусі у здійсненні реформ та включає підтримку розвитку місцевого і приватного секторів, врегулювання проблем міграції й постійну підтримку Європейського гуманітарного університету у Вільнюсі.

14 мільйонів євро буде надано для розвитку приватного сектора. Окрім того, буде надана допомога на суму 7 мільйонів євро для вирішення проблем, що пов’язані з нелегальної міграцією. Зокрема, для розвитку та імплементації повноцінної стратегії з врегулювання нелегальної міграції, відповідно до міжнародних прав мігрантів і стандартів, які сприятимуть зміцненню та дотриманню прав людини і основних свобод у сфері незаконної міграції.

Також 6 мільйонів євро буде надано для зміцнення інституцій, через підтримку здійснення структурних та інституційних реформ у ключових напрямках, шляхом зміцнення потенціалу білоруських державних установ, державних і напів-державних підприємств в рекомендаціях з вироблення політики.

Крім того, ЄС надасть 2 мільйони євро Європейському гуманітарному університету у Вільнюсі на підтримку демократичних перетворень в Білорусі через надання незалежної вищої освіти молодим білорусам.