Саакашвілі сказав, як Одеса допоможе у війні з Путіним

Саакашвілі сказав, як Одеса допоможе у війні з Путіним

Розвиток Одеси та Одеської області змінить не тільки політичні настрої в регіоні, але і в Росії, вважає голова Одеської обласної державної адміністрації, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

"Одеса в менталітеті багатьох росіян, у тому числі імперськи настроєних, сприймається як частина їхньої історичної спадщини, російської душі, "русского мира", ці росіяни є чутливими до всього, що відбувається в Одесі.

Але якщо вони будуть бачити успіх одеситів, те, як регіон почне розвиватися, то це матиме величезний вплив на саму Росію. І цього росіяни бояться", - розповів він в ефірі українського телеканалу в середу, передає Інтерфакс-Україна.

   "Росіяни пишаються Одесою як частиною свого минулого. Але якщо тут буде нове теперішнє під синьо-жовтим прапором, то це буде зовсім інша реальність. Росія не хоче цього допускати. І з цієї точки зору рішення президента Порошенка було стратегічним, а не просто якимось господарським - що ми повинні показати саме таку Одесу, яка не є "дійною коровою", як її сприймали до цього, а яка може стати міцною основою нової державності України, потужним стимулом для подальшого розвитку", - додав він.

Джерело: fakty.ictv.ua