"Коротко про Мюнхенську безпекову конференцію" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Коротко про Мюнхенську безпекову конференцію" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

- Зеленський тупо нагрубіянив республіканській партії США. Ведуча: «Ви б хотіли сказали щось республіканцям США, які блокують закон про допомогу Україні?» Зеленський: « А нас показують по телевізору? Тоді я не буду». В сенсі - матюками він їх крити не буде. Коли завтра ЗЕботва почне плакатися, що республіканці США нам допомоги не дають - пригадайте ці слова.

- Зеленський заявив, що перестане вважати США стратегічним партнером України. Звісно, якщо США нам допомоги не нададуть. А позаяк США допомогу нам щоразу відкладають, то... Цікаво, а кого тоді Зеленський вважатиме стратегічним партнером України? Пекін? Москву? Зеленський щойно дав США картбланш нас просто послати. У першу чергу - республіканцям, які мають всі шанси на перемогу у виборах. В Кремлі Зеленському зараз стоячи аплодують.

- натомість Зеленський підписав із Німеччиною "безпекову угоду". Чому я взяв її в лапки? Бо в тій угоді, як розповіли мені знайомці, 11 раз прописано слово "намір" і жодного разу - "гарантія". Цю угоду навіть ратифікувати не треба (на відміну від угоди з Британією - ні фіга не ратифікованою британцями) - там немає ЖОДНИХ юридичних зобов'язань.

- ну й наостанок. Зеленський взагалі не піднімав тему вступу України до НАТО і цілковито проігнорував зустрічі і контакти з представниками Республіканської партії США. Не з трампістами - з республіканцями взагалі. До речі, з республіканцями чимало зустрічей були заплановані у Петра Порошенка. Але його на конференцію не пустили. Повертаюся до теми, що будемо робити коли республіканці в США стануть владою.

Я оце собі намагаюся уявити Талейрана, який замість довго і страранно вести десятки виснажливих переговорів, вилазить на трибуну і заявляє: "Я не вважатиму країну N нашим стратегічним партнером, якщо..."

Ну так. Існує різниця між ефективною дипломатією і зеленою флісочною дипломатією.

Висновки? Кислі. Дуже кислі. Ситуація коли Захід який нещодавно давав на "Бредлі" і "Петріоти", тепер не дає нам навіть снарядів - результат як раз оцієї флісочної дипломатії. Принадуєте? "Україна маю бути більш вдячна Заходу". Але кого цікавлять слова дорослих?

Очевидно. Влада цю ситуацію лише поглиблює.

Несемося. Куди принесемося - час покаже.