Бабусині страви: "Найсмачніша картопля"

Бабусині страви: "Найсмачніша картопля"

Інгредієнти:
  • Картопля 1 кг
  • Олія оливкова 5 ст.л
  • Виноградний оцет 2 ст. л
  • Часник 3-4 головки
  • Розмарин 3-5 гілочок
  • сіль щіпка
  • перець щіпка

  • Спосіб приготування:

    Картоплю почистити.
    Відварити в киплячій воді 10 хвилин.
    Відкинути на друшляк і трохи струсити, щоб обсушити картоплю.
    Форму для запікати змастити олією і викласти картоплю.
    Посолити, поперчити і злегка прим'яти.
    Поставити запікатися 30 хв, до появи рум'яної скоринки.
    У мисці змішати листочки розмарину, неочищені зубчики часнику, влити оцет і оливкову олію.

    Дістати з духовки картопельку і полити сумішшю спецій.
    Запікати ще хвилин 25-30 в духовці.
    Подавати на гарнір до риби, м'яса.