"Московитів до дна - 10.06.2023" - Ростислав Павленко

"Московитів до дна - 10.06.2023" - Ростислав Павленко

Відразу кілька московських речників посилили брехню про «обстріли Запорізької АЕС», «пошкодження резервного постачання електроенергії» там.

Контролюючи станцію, вони давно і системно займаються провокаціями і руйнуванням системи.

Це означає, що невдовзі і звідти може чекати проблема.

Схоже, що сценарій повільного варення жаби перестав жабу задовольняти. Бо почало припікати.

Тому найближчі тижні московити випробовуватимуть міцність і сміливість західних країн, погрожуючи, імітуючи, провокуючи, а то й здійснюючи небезпечні для світу кроки.

Загроза Запорізькій АЕС, випалена земля на Півдні, розміщення ядерної зброї у Білорусі – московити намагатимуться створити перед очима Вільного Світу калейдоскоп загроз. І примусити його до «порозуміння» за рахунок України.

Для України ліній протидії залишається три.

Перша і очевидна – громити ворога на полі бою. Для тих, хто не на фронті, нема важливішого завдання, ніж підтримка фронту.

Друга – переконати і суспільства, і еліти Заходу в тому, що небезпечна гра московитів припиниться лише у разі, якщо стане небезпечною для них самих. У ході Карибської кризи радянське керівництво всіляко показувало свою непохитність – і все ж відвернуло, побачивши, що залякати Захід не виходить.

Третя – показати і суспільствам, і елітам Заходу, що рух до ЄС і НАТО для нас не імітація, а свідомий і незворотний процес.

Вже незабаром у Верховній Раді буде шанс продемонструвати прогрес по всіх трьох напрямках.

По грошах для військових.

По спільній позиції у протидії московському агресору, обрубування щупалець русского міра (у спектрі від церкви до грошей).

І по виконанню критеріїв для руху до ЄС і НАТО – від правил формування Конституційного Суду до заміни мертвонародженого «закону про олігархів» на справжню боротьбу з олігархією як явищем.

Якість – або неякість – цієї роботи буде помітна вже дуже скоро. І висновки робитимуть і друзі, і ворог України.

І далі буде. Як – залежить від зробленого.