СБУ викрила "конвертцентр" з обігом в 50 млн гривень

СБУ викрила "конвертцентр" з обігом в 50 млн гривень

Співробітники СБУ і прокуратури в Краматорську припинили діяльність "конвертаційного центру", через який зловмисники вивели в тіньовий обіг понад 50 млн гривень.

Як повідомляє прес-центр СБУ, "конвертаційний центр" "обслуговував" ряд місцевих підприємств, які таким чином занижували базу для оподаткування і переводили кошти в готівку.

"Частина з них співпрацювала з компаніями-контрагентами, які зареєстровані на тимчасово окупованих терористами територіях", - зазначають у відомстві.

Під час обшуків в офісних приміщеннях "конвертаційного центру" та приміщеннях його організаторів правоохоронці виявили 12 печаток, рахунки та реквізити фіктивних фірм, задіяних у фінансовій схемі.

Співробітники спецслужби також вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію і статути підприємств, що підтверджують зв'язок цих фірм з реально діючими суб'єктами підприємницької діяльності.

"Зараз на рахунки фіктивних фірм у банківських установах накладено арешт. Правоохоронці отримали постанову суду на доступ до цієї інформації, яка є банківською таємницею", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.