СБУ зіпсували плани проросійських активістів

СБУ зіпсували плани проросійських активістів

СБУ не допустила проведення у столиці псевдопротестних акцій, організованих і проплачених представниками РФ та функціонерами колишньої влади з «партії регіонів».

Співробітники СБУ спільно з працівниками міліції локалізували спробу провести 19 червня «марш» за участю кількох тисяч осіб в урядовому кварталі Києва.

У рамках контррозвідувальних заходів було встановлено, що з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в столиці з Криму та Росії до Києва було направлено кур’єрів з готівкою для фінансування потенційних учасників заходу, повідомляє прес-служба СБУ.

Службою були виявлені й затримані не лише кур’єри, а і організатори антиукраїнської акції. Ними виявилися мешканці Києва. Також були встановлені особи так званих «сотників» і «тисячників», які мали залучати за грошову винагороду учасників акції.

Затримані дали свідчення, що замовлення на так званий марш вони отримали від особи, яка раніше вже намагалася організувати в столиці подібні акції за дорученням з Росії і на даний час перебуває у державному розшуку.

СБУ продовжує роботу з виявлення, попередження та недопущення радикальних дій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні, завдання шкоди безпеці держави, у тому числі з боку організацій та рухів, діяльність яких координується та фінансується з Росії.