Що чекає нацвалюту на цьому тижні

Що чекає нацвалюту на цьому тижні

Проти нацвалюти можуть зіграти подальше посилення обмежень НБУ.

Позаминулий тиждень закінчився на позначці в обмінках 25,50 грн за долар.

У понеділок наступной неділі долар коштував вже 25,75 грн. Безрезультатний парламентський вівторок підігрів долар до 25,85 грн, але на кінець тижня гривня дещо заспокоїлася. Наразі вона тримається на рівні 25,8 грн за долар США.

При цьому євро опустилося з 29,4 грн до 29,2 грн, що стало результатом затвердження уряду. Олена Коробкова з Незалежної асоціації банків минулого разу помилилася за результатами тижня лише на п'ять копійок. За її прогнозом, гривня продовжить зміцнюватися.

Зокрема, на підвищення курсу національної валюти України вплине готовність МВФ відновити співпрацю, якщо будуть реформи. Олег Устенко з Міжнародного фонду Блейзера вперто пророкує гривні падіння.

Тиждень, що минає, таки погіршив її здоров'я, але не так суттєво, як він передбачав. Експерт вважає теперешній курс гривні штучним. Зокрема, гривня тримається лише за рахунок обмежень Нацбанку, яких стає дедалі більше.

Своєю чергою, за останній тиждень здорожчали продукти. Попереднього періоду чек складав 376 грн. Наразі ж контрольна закупка дала майже 385 гривень. Підвищилась у ціні свинина і гречка. При цьому дешевшають старі картопля і капуста.

Джерело