Сили АТО провели успішну операцію під Донецьком


Українські військові з 93 механізованої бригади підбили танк супротивника під час бою біля селища Піски під Донецьком.
 
Про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа, пише minprom.ua.
 
"Ця інформація, що був підбитий українськими військовими танк під час бою - вона відповідає дійсності. Танк був підбитий військовослужбовцями 93 бригади, але ніяк не підрозділами ОУН", - сказав він.
 
Представник Генштабу ЗСУ спростував інформацію Організації українських націоналістів, що бійці добровольчого батальйону ОУН досі перебувають на передовій в Пісках.
 
"На передовій знаходяться тільки регулярні підрозділи ЗСУ. За наявною інформацією, яку я отримав у штабі АТО, останні 15 осіб батальйону ОУН передову залишили вчора. Цю інформацію мені також підтвердив командир 93 бригади, яка зараз перебуває саме в Пісках", - повідомив він.
 
Штаб АТО в свою чергу повідомив, що починаючи з 18.00 12 квітня бойовики ДНР-ЛНР 18 разів обстріляли позиції українських силовиків. При цьому найбільш інтенсивні обстріли велися в Донецькій області.
 
"З артилерії калібру 122 мм, танків, мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї противник 7 разів обстріляв позиції АТО в районі селища Дослідне, 6 разів - в районі Широкино, 4 рази - в районі селища Піски", - йдеться в повідомленні.
 
Крім того, проросійські бойовики обстрілювали позиції АТО на луганському напрямку. "Бандформування з 20.25 до 21.00 обстріляли блокпост АТО поблизу Трьохізбенка. Крім того, в районі Старобільська, Трьохізбенка, Щастя, Новотошковкі, Станиці Луганської, Сокільників було зафіксовано шість розвідувальних прольотів ворожих безпілотників", - повідомили в штабі АТО.

Джерело: http://svidok.ua/