Симоненко ствердує, що СБУ допитувала його як свідка

Симоненко ствердує, що СБУ допитувала його як свідка

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко стверджує, що СБУ допитувала його у якості свідка, повідомляє ВВС Україна

Про це він заявив після допиту, який тривав більше 10 годин і завершився після 20:00.

"Жодних претензій до мене як до лідера партії з тих питань, які викликають живий інтерес у ЗМІ, немає. Я як я був у якості свідка, так і залишився", - Заявив керівник КПУ.

При цьому агенції передають, що він не зміг пояснити, свідком в якому кримінальному провадженні фігурує.

Тривалість допиту, за словами пана Симоненка, зумовлена великою кількістю технічних моментів, які він пояснював слідчим.

Лідер КПУ також заявив, що має намір просити прокуратуру розслідувати, як він стверджує, поширення Службою безпеки України неправдивої інформації щодо його партії.

Раніше речниця Служби безпеки Олена Гітлянська зазначала, що СБУ має намір визначити процесуальний статус Петра Симоненка після допиту.

Його допит пов'язаний із виступом на засіданні комуністичної партії Росії, а також можливою причетністю активістів КПУ до вибухів в Одесі.

Сам Петро Симоненко називає справу політичною розправою.

"Усім сьогодні зрозуміло, що це спроба в черговий раз розправитися із Компартією", - сказав він у коментарі журналістам.

За його словами, українська влада у такий спосіб намагається відвернути увагу від ситуації у країні.

Виступ у Росії

Минулого тижня СБУ затримала трьох активістів КПУ, які, за даними СБУ, причетні до організації вибухів в Одесі.

Служба безпеки також перевіряє обставини перебування пана Симоненка на пленумі ЦК КПРФ, а також деякі його коментарі, в яких, на думку силовиків, можуть міститися заклики до злочинів проти національної безпеки України.

"У нас в Україні в результаті державного перевороту встановився, по суті, фашистський режим", - заявив пан Симоненко на засіданні КПРФ 28 березня у Москві.

На тому зібранні він запросив комуністів Росії спільно провести 1 травня у Києві мітинг.