Ситуація в зоні АТО загострилась - бойовики ведуть безперервний вогонь

Ситуація в зоні АТО загострилась - бойовики ведуть безперервний вогонь

Упродовж вчорашньої ночі ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Російсько-терористичні війська з 18 години і до опівночі, практично без перерви, обстрілювали українські позиції у населених пунктах поблизу Донецька, повідомляє штаб АТО.

За словами військових, близько 20 години найманці двічі вели вогонь по Авдіївці зі 122-мм артилерії. А з десятої вечора ворог чотири рази бив з танків по позиціях сил АТО в Опитному і тричі знову ж таки в Авдіївці. Із 18 і до опівночі противник 7 разів обстріляв наші опорні пункти в селищі Піски зі 120-міліметрових мінометів, а близько 23 години по цьому ж населеному пункту вів вогонь з артилерії калібру 122 міліметри. 

З 19.25 і майже до 21 в районі селища Красногорівка відбулося бойове зіткнення наших військ з противником. Група бойовиків, близько 20 чоловік, за підтримки 120-мм мінометів та стрілецької зброї намагалася пройти наш опорний пункт. В результаті бою окупанти відступили. 

На Артемівському напрямку, вночі, під вогонь 120-мм мінометів потрапили позиції сил АТО в Санжарівці та Золотому. А з 22.05 до 22.25 відверто ігноруючи Мінські домовленості противник вів вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» по Троїцькому. 

Відносне затишшя було поблизу Маріуполя. За ніч окупанти двічі провокуючи наших військових зі стрілецької зброї обстріляли Чермалик. 

Загалом, протягом вчорашньої доби незаконні збройні формування 106 разів порушили режим припинення вогню. З них 78 випадків застосування ворогом зброї зафіксовано поблизу Донецька. Після опівночі, 7 серпня бандити продовжили вогневу активність на Донеччині.