Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу про ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції заявив про порушення бойовиками мінських домовленостей і збільшення кількості фактів порушення перемир’я за останню добу.

«Протягом минулої доби бандформування 32 рази застосовували 120-міліметрові міномети, 10 разів – артилерію калібру 122 та 152 міліметри, 11 разів били з танків. На Луганщині бойовики знову двічі застосовували системи «Град-П» («Партизан»). В цілому на луганському напрямку бандити порушували режим перемир’я поблизу населених пунктів Новотошківське, Золоте, Болотене, Кримське та Щастя. На донецькому напрямку спостерігається найвищий рівень інтенсивності ведення вогню з боку бойовиків. Найбільше обстрілів зафіксовано в районі Донецького аеропорту, на західних околицях Горлівки, поблизу Мар’їнки та Гранітного…На маріупольському напрямку закінчується відносне затишшя, яке тривало 2 дні. За минулу добу 9 разів російсько-терористичні війська обстрілювали позиції сил АТО в Широкиному, по одному разу – в селищах Чермалик та Новоселівка», – повідомив Мотузяник.

За його словами, за минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовий, ще 21 поранений.

Мотузяник зауважив, що бойовики продовжують під час обстрілів застосовувати артилерію, міномети, гранатомети, танки та стрілецьку зброю.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про 185 обстрілів з боку українських військових за минулу добу на Донбасі.

Джерело radiosvoboda.org/