Смартфони та планшети зникнуть з ринку

Смартфони та планшети зникнуть з ринку

Популярні нині смартфони та планшети можуть зникнути з ринку. Цього хочуть самі користувачі, які вважають, що на даний час обладнання має стати меншим. Ericsson провела дослідження, у якому взяли участь близько 100 тисяч клієнтів з 40 країн, щодо того, які тенденції ми спостерігатимемо на ринку в найближчі кілька років.

З дослідження випливає, що клієнти хочуть великих змін для смартфонів та планшетів. Респонденти прогнозують, що все більший вплив на наше життя матиме штучний інтелект, котрий працює як наш особистий помічник. Замінити смартфони меншими пристроями бажають 85% опитаних. Сьогодні до 31% людей використовують фаблет з екраном діагоналлю 7-8 дюймів, а ще 30% мають 6-дюймовий гаджет.

Одна з найбільших проблем, пов’язаних зі смартфонами і планшетами, є тривалість роботи на одній зарядці. До 78% респондентів хотіли б, щоб їхнє обладнання працювало довше і не вимагало щоденного підключення до зарядного пристрою.

Що ж стосується штучного інтелекту, то майже 73% опитаних стверджують, що він відмінно підходить для пошуку інформації, 64% вважають, що такого роду радник прирівнюється до путівника в подорожі, а 57% хотіли б отримати персонального асистента. У штучному інтелекті опитані бачать також майбутніх учителів або лікарів.

today.mts.com.ua