"Стіну" на кордоні почнуть будувати після травневих свят, — голова Харківської ОДА

"Стіну" на кордоні почнуть будувати після травневих свят, — голова Харківської ОДА

Захисну фортифікаційну споруду на кордоні України з Росією почнуть будувати після 10 травня.

Про це в інтерв'ю сайту "24" повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

"У проект "Стіна" внесені корективи. Кабміном кошторис будівництва було зменшено з 8 до 4 мільярдів гривень. До того ж є питання, пов'язані з земельним законодавством — відведенням земельних ділянок, у зв'язку з чим потрібен час для їх вирішення. Остаточний проект об'єкта буде готовий наступного тижня. А будівельні роботи відновляться після 10 травня", — повідомив Райнін.

Зокрема, однією з головних причин гальмування зведення "Стіни" Райнін вважає роздачу земель в 50 метровій зоні від кордону в приватну власність. За його словами, питання про повернення цих земель зараз вирішується.

Голова ОДА також повідомив, що в Харківській області планують побудувати декілька військових фортів неподалік від російського кордону, а також 31 опорний пункт в Луганській області.

Проект "Стіна", або Європейський вал — фортифікаційний проект, котрий має підвищити рівень безпеки на суходільному кордоні України та Росії. Проект презентований Арсенієм Яценюком на засіданні Кабміну 5 вересня 2014 року. Планувалось облаштувати оборонні споруди, системи спостереження,рокади на всій довжині кордону.

Джерело: http://24tv.ua/