Стерильність гробить здоров'я дітей

Чистота, стерильність та постійна дезінфекція.

 -

Саме такий ідеальний світ намагаються створити більшість батьків для своїх малюків. Втім, дуже часто така надмірна турбота завдає дітям неабиякої шкоди, передає "Ранок у великому місті".

“У мене є друзі, які ретельно контролюють це, стерилізують іграшки і вважають, що я неправильно доглядаю за своїми дітьми, тому що цього не роблю. Авжеж, я помию іграшку, якщо вона брудна, але постійно стерилізувати – це занадто”, – вважає мама двійнят Аліна Філь.

Тож чи потрібно так завзято оберігати свого малюка від навколишнього світу? “Повинна бути звичайна чистота. Стерильність потрібна тільки під час народження дитини в пологовому будинку”, – впевнена педіатр Наталя Байбара. Як тільки ви починаєте дезінфікувати дитячу кімнату, вберігати малюка від контакту з брудом та тваринами – будьте певними: ви самі нарікаєте його на хвороби.

“У разі контакту з довкіллям, водою, ґрунтом в організмі людини починає вироблятися імунітет. Тренується імунна система, яка в майбутньому допоможе впоратися з захворюваннями у старшому віці”, – зазначає педіатр Костянтин Єліневський.

Якщо дитина росте у надчистому середовищі, тренуватися імунітету просто нема де. Саме тому чистюлі хворіють набагато частіше. “Люди, які в дитинстві були ізольовані від світу, частіше страждають на бронхіальну астму, алергію, захворювання шкіри”, – розповідає педіатр Наталя Байбара.

Лікарі стверджують, інколи хворіти навіть корисно. І чим раніше це станеться – тим краще для дитини. Особливо це стосується вітрянки, яка в дитячому віці переноситься набагато легше. Тож забудьте про дезінфектори та кварцові лампи. Щоб ваша дитина росла здоровою, достатньо звичайного прибирання.

Як тільки ви починаєте дезінфікувати дитячу кімнату, вберігати малюка від контакту з брудом та тваринами – будьте певними: ви самі нарікаєте його на хвороби.
“У разі контакту з довкіллям, водою, ґрунтом в організмі людини починає вироблятися імунітет.
Тренується імунна система, яка в майбутньому допоможе впоратися з захворюваннями у старшому віці”, – зазначає педіатр Костянтин Єліневський.
Якщо дитина росте у надчистому середовищі, тренуватися імунітету просто нема де. Саме тому чистюлі хворіють набагато частіше.
“Люди, які в дитинстві були ізольовані від світу, частіше страждають на бронхіальну астму, алергію, захворювання шкіри”, – розповідає педіатр Наталя Байбара.
Лікарі стверджують, інколи хворіти навіть корисно. І чим раніше це станеться – тим краще для дитини.
Особливо це стосується вітрянки, яка в дитячому віці переноситься набагато легше.
Тож забудьте про дезінфектори та кварцові лампи.
Щоб ваша дитина росла здоровою, достатньо звичайного прибирання.

Джерело: fakty.ictv.ua