Суд зобов'язав Кабмін виплатити жителям Донбасу заборгованість з пенсій

Суд зобов'язав Кабмін виплатити жителям Донбасу заборгованість з пенсій

Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Кабінет міністрів виплатити жителям окупованих територій Донбасу заборгованість по пенсіях.

Про це повідомляє ipress.ua.

"Важлива інформація по пенсіях: Київський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Кабміну і залишив у силі рішення Київського окружного апеляційного суду, відповідно до якого уряд повинен не тільки почати виплати мирним жителям, а й погасити заборгованість перед людьми", - написала директор з комунікацій групи СКМНаталя Ємченко.

Нардеп Дмитро Тимчук повідомляв, що в ЛНР офіційно оголошено про "тимчасове призупинення виплат пенсій і соціальних допомог".

Нагадаємо, що 7 листопада 2014 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою відрізав території Донбасу, контрольовані бойовиками, від фінансування з державного бюджету.

Додамо, що попри припинення виплат зарплат та пенсій, уряд продовжує постачати на окуповані території газ та електроенергію, за які керівництво ЛНР та ДНР не платить. Уряд передбачає, що на непідконтрольній території України держава втратить 1,1 млрд куб м газу.