Судоми в ногах: як позбавитись від них за декілька секунд

Судоми в ногах: як позбавитись від них за декілька секунд

Якщо тебе турбують судоми, то ці поради допоможуть швидко з ними впоратися. Будь уважна до себе, якщо судоми з'являються занадто часто, то це привід для занепокоєння.

Судоми в ногах пов'язані з перенапруженням м'язів. Це може бути через те, що ти довго сидиш в одному положенні або регулярно піддаєш себе виснажливим фізичним навантаженням, наприклад, швидко бігаєш довгі дистанції.

Дратівливе відчуття від судоми може бути коротким або тривалим. Якщо у цей момент м'язи скорочуються, неприємні відчуття посилюються.

Судоми бувають у всіх час від часу, але у деяких людей вони бувають дуже частими. Як правило, якщо ти часто страждаєш від спазмів, це пов'язано з поганим кровообігом, зневодненням, неправильним харчуванням або нервовими розладами.

Іноді виникнення судом - це привід проконсультуватися з фахівцем. Якщо вони стали дуже частими і дратують тебе, тобі необхідно поговорити з лікарем, щоб визначити причину судом, що повторюються.

Зверни увагу на те, що деякі захворювання можуть бути пов'язані з судомами в ногах і стопах. Але ти можеш скористатися нашими порадами, щоб полегшити стан при судомах.

Декілька порад, які допоможуть тобі впоратися з судомами

- Якщо ти випробовуєш судому, перенеси вагу тіла на ту ногу, яка страждає від неприємних відчуттів, на декілька секунд. Стеж, щоб друга нога була відірвана від землі.

- Якщо ти носиш закрите взуття або шкарпетки, зніми їх і дозволь ногам побути на повітрі декілька хвилин.
Витягни пальці і підніми ногу, утримуючи п'яту на підлозі. Акуратно поворуши пальцями. Виконуй цю вправу, поки біль не зникне.

- Вигни пальці назад. Якщо біль зберігається, допоможи собі руками.

- Щоб позбавитися від болю і повторного нападу, трохи походи по кімнаті, як тільки хворобливі відчуття від судоми пройшли.

- Якщо спазм триває декілька хвилин, приклади до стопи гарячий вологий рушник, щоб зігріти і розслабити м'язи.

- Ти можеш спробувати точковий масаж, щоб зняти напад при судомі, натискаючи на верхню губу вказівним і великим пальцями впродовж 30 секунд.

- Ще одна точка, яка допоможе тобі позбавитися від судоми, розташована між великим і вказівним пальцем стопи. Натискай на неї впродовж 30-40 секунд.

Домашні засоби, які допоможуть тобі впоратися з судомами

Якщо наші попередні поради не допомогли тобі позбавитися від судом в ногах, ти можеш звернути увагу на деякі домашні засоби.

Масаж

Якщо у тебе був важкий день, ти випробовуєш фізичну перевтому або сильну втому в ногах, хороший курс масажу ідеально підійде для того, щоб запобігти судомам або повністю позбавитися від них. Розітри ноги, щоб розслабити м'язи або угамувати біль від спазмів. Помасажуй ногу, щоб посилити приплив крові до стоп і повністю розслабитися.

Якщо ти боїшся прокинутися від судом посеред ночі, роби цей масаж перед сном для профілактики.

Вправи на розтяжку

Розтяжка - це одно з кращих експрес-засобів у боротьбі з м'язовими судомами. За даними Американської академії хірургів-ортопедів, м'яке розтягування і масаж м'язів ніг можуть повністю позбавити тебе від судом. Вправи на розтяжку також слід робити для профілактики виникнення судом, особливо якщо ти займаєшся яким-небудь видом спорту.

Гингко білоба

Настій гингко білоба швидко допоможе тобі позбавитися від судом в ногах. Для цього закип'яти три столові ложки листя цієї рослини в одній чашці води впродовж 10 хвилин, залиш цей настій ще на 5 хвилин і після цього негайно використай його.

Ефірні олії

Тепло допомагає розслабити м'язи ніг і позбавляє тебе від неприємних відчуттів. Якщо ти не хочеш використовувати гарячий компрес, спробуй нанести на шкіру ефірні олії евкаліпта, сосни, чайного дерева, розмарину або чебрецю - вони також мають зігріваючий ефект.

Краще всього накрити ноги ковдрою, щоб зігріваючий ефект посилився.

Настій арніки

Арніка - це рослина з потужними властивостями, яка допомагає стимулювати кровообіг в певній області, зменшує запалення, біль в м'язах і судоми.

Для того, щоб почати курс лікування, тобі усього лише треба приготувати настій арніки і прикладати до хворої ноги змочений в нім шматочок тканини на 5 хвилин в день. Ще один варіант: розведи декілька крапель настоянки арніки в тазу з гарячою водою і тримай в нім ноги впродовж 10 хвилин.

Джерело