Суспільне мовлення повноцінно запрацює у першому кварталі 2016 року, - Олег Наливайко

Суспільне мовлення повноцінно запрацює у першому кварталі 2016 року, - Олег Наливайко

Обласні державні телерадіокомпанії уже 16 грудня припинять роботу, а Суспільне мовлення повноцінно запрацює у першому кварталі 2016 року. Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко на конференції у четвер, повідомляє ukrinform.ua

"Що стосується Суспільного мовлення, - коли воно повноцінно стартує, - то ми для себе бачимо перший квартал наступного року. Дуже важливий момент має відбутися 16 грудня, коли має відбутися припинення діяльності обласних державних телерадіокомпаній і коли ми маємо отримати так звані передавальні акти. Перший етап приєднання до НТКУ таким чином буде завершений. Далі вже залишиться робота по створенню Національної суспільної телерадіокомпанії, пов'язана з корпоратизацією", - зазначив Наливайко.

Щодо роздержавлення він додав, що з 1 січня 2016 розпочнеться пілотний проект. "У наступний четвер, 10 грудня, ми зберемо в клубі Кабінету Міністрів усіх, хто бачить себе учасником пілотного проекту. Очікуємо близько 150 редакторів, і почнемо безпосередньо цю роботу. Дуже хотіли б, щоб реформування завершилось не за три роки, згідно з законом, а набагато раніше. Це вдасться, якщо зробимо пілотний проект ефективним", - сказав голова Держкомтелерадіо.

За його словами, наразі в сфері реформування медіа досить багато зроблено, і успіх пов'язаний з тим, що медіаспільнота діяла як єдиний організм і мала тверду підтримку Ради Європи і Єврокомісії.

"Саме тому були проголосовані ключові законопроекти. І зараз для нас головне - це їхня імплементація. В першу чергу - створення повноцінного Суспільного телебачення і радіомовлення, а також роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ. Також серед пріоритетів - необхідність прийняття закону про аудіовізуальні медіапослуги. Згідно з домовленістю, це має бути до липня наступного року", - сказав Наливайко.


www.mediabusiness.com.ua