Таємне життя Віктора Шокіна - журналістське розслідування

Таємне життя Віктора Шокіна - журналістське розслідування

Колишній генпрокурор Віктор Шокін має цивільну дружину, маленьку доньку та численне нерухоме майно. Про це заявляють журналісти програми "Схеми" у розслідуванні, опублікованому на "Радіо Свобода".

Журналісти стверджують, що цивільною дружиною Шокіна є Оксана Гриневич, яка обіймає керівну посаду у лікарні "Феофанія". Щоправда, у лікарні не з'являлась давно, оскільки з лютого 2013 року перебувала спочатку на лікарняному, а потім у декретній відпустці. Саме на неї записана більша частина майна, яке, як повідомляється у розслідуванні, належить Шокіну. На користь того, що Гриневич пов'язана з Шокіним говорить те, що у 2009 році вона була прописана у будинку на Печерську, землею під яким володів на той момент Шокін.

З 2010 року протягом трьох років вона була прописана у квартирі батьків екс-генпрокурора. Крім того, коли у "діамантового прокурора" Олександра Корнійця проводили обшуки, його дружина писала SMS-повідомлення "Оксані Шокіній" - скрін з цією перепискою є у матеріалах слідства. Журналісти зателефонували за номером, на який писали повідомлення, і жінка підтвердила, що вона є Оксаною Гриневич. Зазначимо, що Корнійця називають наближеною до Шокіна особою.



Оксана Гриневич у 2014 році, коли Шокін ще був заступником генпрокурора, стала власницею фірми в Чехії. Цій фірмі належить маєток у елітному празькому районі Небушіце. Приблизна вартість будинку – 10 мільйонів гривень. Ознак, що тут постійно хтось мешкає, стверджують журналісти, не видно.

"Цей будинок вони купили десь 2 роки тому. Я їх особисто не знаю, але точно бачила. Не знаю, чи це політик, чи ні, та чи з України він – але точно не чех. Знаю, що в них є маленька дитина. Але протягом літа я тут нікого з них не бачила", – розповіла журналістам мешканка сусіднього будинку.



Оксана Гриневич також володіє кількома земельними ділянками та будинком на майже 300 квадратів у селі Пилява Київської області, що неподалік Сухолуччя. Спочатку Гриневич купила 29 соток, згодом рішенням сільради влітку 2015 року, коли Шокін вже був генпрокурором, Гриневич отримала ще 12 соток землі поруч. І тут, за твердженням журналістів, теж ніхто давно не проживає.