Терористи 35 разів обстріляли позиції українських військових, - штаб АТО

2 травня з опівночі до 18 години ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишалася неспокійною. Противник 35 разів порушував режим дотримання припинення вогню, у тому числі 14 разів застосовував міномети.

 35      -  Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО, пише ipress.ua.

"Крім того, злочинці провели 11 обстрілів позицій українських військ вздовж лінії розмежування із автоматичних, ручних гранатометів та із стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-центру АТО, на Донеччині бойовики інтенсивно обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки, застосовуючи протитанкові гранатомети, 82 і 120 міліметрові міномети, а також артилерію калібру 122 і 152 міліметри.

"На Луганщині противник також відкривав вогонь із 120-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та крупнокаліберних кулеметів по наших позиціях поблизу населених пунктів Кримське, Щастя, Новотошківське та біля шахти "Пролетарська", - інформують в штабі.

В районі "Пролетарської" з 14.30 до 14.35 під час пусків бандитами 4 протитанкових керованих ракет отримала важке поранення та загинула літня жінка, яка поралася на городі біля свого будинку.

"Таким чином, російсько-терористичні війська продовжують цинічно порушувати Мінські домовленості, дедалі частіше відкриваючи вогонь по мирних громадянах", - резюмували в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики обстрылюють сили АТО в Кримському.

Нагадаємо, що в результаті вчорашнього бою на околиці Трьохізбенки поранені четверо військовослужбовців 92-ї бригади Збройних сил України. Опорні пункти українських військових на лівому березі Сіверського Донця в Трьохізбенці спочатку обстріляли снайпери, а потім і ворожа артилерія. Усі поранені госпіталізовані.

Також сьогодні штаб АТО інформував, що загалом за минулу добу на Донбасі отримали поранення восьмеро українських військовослужбовців.