Терористи навчились ремонтувати пошкоджену техніку і продовжують перегрупування своїх сил, - Тимчук

Спостерігається різке зниження у поповненні кількості російських найманців. Основна частина – це місцеві бойовики "ДНР".

За даними групи "Інформаційний опір", російсько-терористичні війська продовжують проводити перегрупування своїх сил в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив народний депутат Дмитро Тимчук.

Зокрема, раніше зафіксована на марші танкова тактична група вийшла на Первомайско-Стахановський напрямок і частина танків (7 машин) пішла в бік Горлівки. Вслід за танковою колоною через добу тим же маршрутом прослідувало 11 наливних автоцистерн-заправників та 4 одиниці спецавтотранспорту -пересувні механічні майстерні армійського типу.

Тимчук також повідомляє, що зосереджена в районі Старобешевого ротна тактична група бойовиків, почала висуватись в бік фронту - на захід і північний захід від Тельманового.

В район Новоазовськ - Октябрь - Безіменне продовжує прибувати поповнення для бандформувань, які ведуть запеклі бої з українськими військами в районі Широкиного і Чермалика.

Водночас спостерігається різке зниження у поповненні кількості російських найманців. За даними групи "Інформаційний опір", основна частина – це місцеві бойовики "ДНР", а найманці з Росії фіксуються здебільшого в складі екіпажів бойової техніки, яку перекидають з РФ. На даний момент в якості поповнення в цей район перекинуто 550-600 чол.

Крім бойової активності, російсько-терористичні війська продовжуютьактивно нарощувати боєготовність своїх формувань і здійснювати заходи мобілізаційного характеру.

Тимчук повідомляє, що фактично закінчено формування системи ремонту і технічного обслуговування бойової техніки та транспорту бойовиків на окупованій території. Якщо торік, частка повернутої в дію виведеної з ладу бойової техніки становила, за оцінками групи ІС, не більше 5-7%, то сьогодні вона вже досягла показника в 25-30%.

Також активно ведуться роботи з підвищення пропускної здатності основних залізничних та автомобільних комунікацій, контрольованих окупантами, для перекидання озброєння і матеріально-технічних ресурсів з Росії.

За даними групи "Інформаційний опір", впродовж минулої доби зафіксовано різке зростання кількості колон постачання - всього зафіксовано переміщення 44-х транспортних одиниць (здебільшого через "північний маршрут", значна кількість автотранспорту зафіксовано на перегоні Красний Луч - Дебальцеве (21 машина, в складі двох колон), а також між Алчевськом і Стахановим (13 армійських вантажних автомобілів, також у складі двох колон).


Джерело: http://ipress.ua/