"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" - Денис П'ятигорец

1. Нарешті до влади дійшло, що треба зробити, щоб стимулювати міських голів та міські ради запроваджувати в себе енергозбереження. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), планує через два місяці передати місцевим органам влади права на встановлення тарифів на тепло, гаряче водопостачання і водовідведення.

2. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури і Укравтодору перевірити після зими стан відремонтованих минулого року доріг. Ініціатива суперова! Проте не дуже зрозуміло як це буде робити міністерство Омеляна? Хіба в них в штаті є відповідні служби? Краще б було відкрити якусь електронну скриньку Уряду, куди б громадяни могли присилати фотки неякісних доріг після ремонту з описом місця. Або взяти приклад з Естонії, де є спеціальна програма для смартфонів – фотографуєш проблему, обираєш з якої вона категорії, і програма направляє це фото до відповідної служби вже з геолокацією цього місця.

3. Український ринок газу обігнав за рівнем розвитку деякі європейські. Зараз він став цікавим як для торгових, так і для видобувних компаній. Про це заявив голова представництва в Україні французької енергетичної компанії Engie Вілем Копполс.

4. Кабінет міністрів із 1 квітня 2017 року запускає процес реструктуризації боргів теплокомуненерго за спожитий природний газ та водоканалів - за використану електричну енергію.

5. В Українському домі презентували проект Експортної стратегії України – Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі. Такий проект представлено вперше за 25 років.

6. Європейський суд у Люксембурзі визнав санкції, введені проти "Роснефті" за анексію Криму обгрунтованими

7. На проект "Нове обличчя кордону" Сполучені Штати Америки виділяють Україні $1,4 млн

8. Сполучені Штати мають розглянути питання щодо надання оборонної летальної зброї Україні, яка протистоїть жорсткому противнику, що випробовує в боях новітні бойові розробки. Про це заявив командувач Європейського командування США генерал Куртіс Скапаротті

9. Нарешті Ленін почав приносити користь. Уперше в Україні у місті Чоп було проведено аукціон, на якому продали пам'ятник Леніну. Скульптуру вже передано у право користування, а бюджет міста поповнився на 253 931 грн. За майже два роки дії законів про декомунізацію знесли 1320 пам'ятників.

10. В Україні з'явилася нова міжнародна платіжна система. Національний банк України погодив правила міжнародної платіжної системи AVERS №1 і видав платіжній організації цієї системи ПАТ Кредит Оптима Банк (м. Київ) свідоцтво від 23 березня 2017 № 33.

11. Український експорт ягід журавлини та чорниці у 2016 році склав 2,9 тисячі тонн, що у 3,3 разів більше ніж у 2015 році.

12. Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ) отримала дозвіл на виконання польотів із Запоріжжя в Батумі.

13. Ну і наостанок. Після масових затримань мітингуючих у Москві із застосуванням насильства німецькі політики відновили дискусії про можливий бойкот чемпіонату світу-2018 з футболу в Росії. Якщо чесно, то ці розмови передчасні. Хай лохі ще залипнуть на бабки, будуючи свої об’єкти під чемпіонат, а вже за пару місяців до Мундіалю можна чемпіонат й забрати.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец