"Трохи вранішніх новин" (22 лютого) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (22 лютого) - Денис П'ятигорець

1. Глава СБУ Василь Грицак під час спільного брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком оприлюднив докази фінансування Росією дестабілізації ситуації в Україні. Зокрема, було представлено аудіозапис розмови представника так званого "міністерства закордонних справ ДНР" Костянтина Долгова з співробітником російських спецслужб Олександром Чуліндіним, який докладно інструктував свого протеже щодо організації акцій протесту до річниці Революції Гідності. А також переговори російських кураторів з групою громадян України, деякі з яких є помічниками народних депутатів та лідерами громадських організацій.

2. Депутат Європейського Парламенту Ребекка Гармс задокументувала в Авдіївці докази злочинів проти України для передання до Міжнародного трибуналу. Про це повідомляють у Міноборони.

3. Верховна Рада внесла зміни до регулювання містобудівної діяльності, аби дозволити виділити земельну ділянку для увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

4. Верховна Рада України ухвалила постанову «Про вшанування героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових». Даною постановою передбачено рекомендувати Міністерству освіти та науки України у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах всіх форм власності облаштувати інформаційно-меморіальні стенди про героїв України - учасників АТО та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації.

5. Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за підозрою народного депутата Андрія Артеменка у державній зраді. Про це свідчить документ, який оприлюднив генпрокурор Юрій Луценко

6. Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час недавньої поїздки в США мала намір особисто представити план зняття з Росії санкцій, який зараз відомий як "план Артеменка". Про це "Діловій Столиці" повідомили власні джерела, близькі до керівництва "Батьківщини".

7. #ІхТамУжеНєту. У мережі опублікований список з понад 3 тис. російських військових й найманців, загиблих на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє група "Вантаж-200" з України в Росію".

8. Українського олігарха Дмитра Фірташа затримали у Відні у вівторок, 21 лютого. Затримання відбулося невдовзі після того, як австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа до США. Про це Deutsche Welle повідомили у прокуратурі Відня. Речниця прокуратури наголосила, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

9. Україна минулого року збільшила в грошовому обчисленні імпорт свіжого ядерного палива для роботи атомних електростанцій у компанії Westinghouse (США) в 5 разів з $32,688 млн до $162,028 млн.

10. Оператор газотранспортної системи продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології у виробничий процес, тому для філії Укргазтехзв`язок було побудовано та запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат.

11. Середній розмір субсидії на одну сім'ю в січні 2017 р склав 1521,2 грн, що на 15,3% більше показників січня 2016 р

12. Зростання пасажирських перевезень зафіксовано у всіх сегментах галузі. При цьому пасажирооборот авіаційного транспорту зріс на 70,4%, водного - на 27,5%, автомобільного - на 5,4%, залізничного - на 0,3%.

13. Регіонам виділять 150 млн грн, щоб знизити летальність від інфарктів

14. З 21 лютого 2017 року в державному Укргазбанку відновлено дію кредитної програми Тепла оселя. За умовами програми, позичальникам буде відшкодовано частину суми кредиту з боку держави:
– 20%, якщо за кредитні кошти купує негазовий котел (35% для позичальників, яким призначено субсидію);
– 35%, якщо кредитні кошти спрямовуються на придбання іншого енергоефективного обладнання або матеріалів.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець