"Трохи вранішніх новин" (24 лютого) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (24 лютого) - Денис П'ятигорець

1. #Нарешті! Нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. Без додаткових вимог до України. Це лише перший крок. Питань немає. І може для оптимізму трохи зарано. Але. Все ж таки хотілося б зара побачити рожі тих обмороків в Кремлі, які вели цей проект та вливали бабки в дірявих депутатів-євроскептиків в Нідерландах. І шо їм зара Карліку розказувати? А там же ж половину бабла пішло не на підкуп, а на повій, траву та санкціонну жратву. І тут таке. А як зара попросять «повернути книжки в бібліотеку»?

2. Верховна Рада відмовилася відновити роботу Податкової міліції.

3. Промислове виробництво в Україні в січні 2017 року зросло у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року до 5,6% порівняно з 4,5% в грудні, 3,7% – у листопаді і 0,8% – у жовтні.

4. Серед тисяч експонатів з 50 країн, представлених на престижній міжнародній виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах IDEX-2017, саме український "Фантом" увійшов до ТОП-5 виставки.

5. Кабінет міністрів України має намір кожні півроку - 1 квітня і 1 жовтня - переглядати граничні роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів і релігійних організацій. Про це йдеться в постанові №90, опублікованому на веб-порталі уряду.

6. З березня електроенергія для промисловості подешевшає

7. З початку року в Україні зареєстровано більше 50 тисяч нових підприємців. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на машинобудівному заводі "ФЕД" у Харкові

8. На півдні Польщі розпочинається будівництво газопроводу "Германовіце-Страхоціна" і розбудова газорозподільчої станції "Германовіце", що необхідно для розширення газового сполучення РП з Україною.

9. Уряд Італії виділив мільйон євро Всесвітній продовольчій програмі ООН і ЮНІСЕФ для надання допомоги постраждалим у результаті війни на Донбасі

10. До кінця 2017 року Харківський тракторний завод планує випустити близько 2 тисяч тракторів, вийшовши на щомісячні обсяги виробництва в 150 машин. Відновлення роботи з поступовим відновленням виробничих потужностей відбулося внаслідок отримання кредитної лінії на 400 млн грн, відкритої у вересні 2016 року

11. Україна експортувала 344 тис. т борошна у 2015/16 роках і стала світовим лідером за обсягами поставок цієї продукції

12. #ЯкаСумнаНовина. Національна рада розглянула заяву і не продовжила термін дії ліцензії ̶В̶а̶т̶а̶.̶Р̶а̶д̶і̶о̶ Вєсті.Радіо в м. Харків.

13. #РазривШаблоку. Ще вчора – черги по талонах, та матюкливі тьоті з бузковим волоссям, а сьогодні - Ощадбанк запустив мобільний платіжний додаток "Ощад PAY" для здійснення безконтактних платежів смартфонами.

14. Київрада розірвала договір оренди земельної ділянки на Дніпровській набережній з ГО "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" та забрала в нього 8,15 га в районі затоки "Берковщина". "Навіщо йому земля, коли він грає на свої гармошці в московському метро?" - прокоментували в Київраді.

15. Українка Анна Музичук обіграла російську шахістку Алєксандру Костенюк у першій партії півфіналу на чемпіонаті світу, що триває в Тегерані

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець