"Трохи вранішніх новин" (24 січня)- Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (24 січня)- Денис П'ятигорець

1. Народний депутат України з Народного фронту Георгій Логвинський одноголосно обраний віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи. Посада віце-президента і члена Бюро ПАРЄ - найвища посада на міжнародній парламентській арені за всю історію України.

2. За клопотанням Генпрокуратури Державній фіскальній службі доручили перевірити сплату податків дев'ятьма народними депутатами, серед яких - Олесь Довгий, Євген Бакулін, Андрій Лозовой, Юрій Солод – чоловік Наталії Королевської, Борислав Розенблат, Андрій Рибалка, Олександр Горбунов, Віктор Романюк, Геннадій Бобов.

3. Сенатори Демократичної і Республіканської партій США готують законопроект, який заборонить Трампу знімати санкції з РФ без схвалення Конгресу. І тепер виробники наліпог з написом «Трамп-чмо» дивляться на забиті склади й думають, чи будуть їх купляти? Бо в разі продовження санкцій пересічний росіянин може не погодитись з тим, що це провина Трампа, бо Конституція США ще в 1787 році заклала в основи американської демократії принцип розподілення влади. Хоча дані про зростання продажів Бояришнику підказують виробникам наліпок, що продажі таки підуть.

4. Глава німецького Олімпійського комітету Альфонс Германн закликав заборонити участь Росії у Зимових Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхане (Південна Корея) та Літніх іграх 2020 року в Токіо.

5. Кілька тижнів поспіль російські ЗМІ активно тиражували інформацію про те, що «Газпром» продав рекордний обсяг газу в ЄС. Пам’ятаєте? І, от, давайте пофантазуємо – що робить підприємство, яке офігенно закінчило рік з рекордними продажами? Дає премії. Розширює виробництво. Поглинає конкурентів. А що робить Газпром?... «Газпром заморозить рівень виплати дивідендів в найближчі три роки на рівні 2016 року і планує в 2017 році розпродати активи на суму близько 350 млрд рублів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на бюджет російської газової монополії на 2017-2019 роки». Як казала моя бабуся: «Треба закінчувати торгувати, бо вже немає чим решту давати».

6. Нарешті!!!! Найбільший російський автовиробник АвтоВАЗ припинив поставки автомобілів в Україну. Ніфіга не розумів людей, які купували це лайно під назвою ВАЗ. Тепер в фанатів самарських ведер просто не буде такої нагоди. А пєдіатр Дмитро Святаш отримав новий гємор з поверненням грошей кредиторам (увага, цей жарт був для справжніх поціновувачів харківського нардепа, та власника корпорації АИС, яка торгує вьодрами з Самари. Чи з Тол’яті.)

7. Іноземні інвестори в минулому році інвестували до України 3,8 млрд дол., що вдвічі більше, ніж у 2015 році.

8. Трохи держстату:

- Зростання промислового виробництва в Україні в січні-грудні 2016 року, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, становило 2,4%, після падіння показника 4 роки поспіль – у 2012-2015 роках.
- 2016 році в порівнянні з 2015 роком вантажні перевезення зросли на 3,8%
- Будівельні підприємства України у 2016 році збільшили обсяги робіт порівняно з 2015 роком на 13,1% - до 70,9 млрд грн
- Оптовий товарооборот підприємств (у порівнянних цінах) у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зріс на 4,9%.

9. І трохи Мінфіну. За підсумками 2016 року зростання ВВП України було на рівні 1,8%. Про це сьогодні заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова

10. Компанія Trafigura, що вважається третім за обсягами енерготрейдером в світі, з листопада 2016 року почала торгувати природним газом на внутрішньому ринку України. Вона закуповує газ в Європі через свою українську дочірню структуру.

11. Авіакомпанія Yanair вирішила збільшити обсяг пасажирських перевезень з України в Грузію на 15-20% і відкриває кілька рейсів з різних міст. До-речі, потік туристів з України до Грузії в 2016 році збільшився на 21,8% в порівнянні з 2015 роком - до 172,631 тис. осіб.

12. Правоохоронці затримали за спробу хабара в. о. начальника відділу військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ Луцька

Денис П'ятигорець