"Трохи вранішніх новин" (26 січня)- Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (26 січня)- Денис П'ятигорець

Сьогоднішній випуск містить дуже багато новин про #МиЖеБрат’єв. Не те, щоб я зробив це навмисно. Ні. Просто так збіглося, що ці новини одночасно стосуються України та парєбріка. І, якщо для України вони добрі, то для любителів бояришника це додаткові приводи хильнути з горя. Причому я навіть не буду загдувати новини про дірку в 15 млрд. баксів в бюджеті Газпрому, збільшення в два рази темпу падіння доходів росіян та спіз… кмх… тобто вкрадених запчастин з кольорових металів з ракети Протон-М, через що та впала. Ні, нафіга? Це ж нас не стосується. Будуть тільки новини, які стосуються нас.

Поїхали!

1. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала проект резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні". «Рахунок 106 на 11 знову на користь України! Важливо, що нашим опонентам не вдалося змінити терміни "російська агресія" на "внутрішній конфлікт", підмінити поняття "вільні вибори" на "вибори під дулом автомата" і виборчою комісією на чолі з автомийником!" - написав заступник голови ПАРЄ Логвінський. Але пан Логвінський трохи помилився. Справа в тім, що «автомийник» вже давно у пеклі, куди він потрапив на ліфті (от жеж це безжалісне донецьке ЖКГ). Проте в Донецьку ще залишився слюсар з комплексом Наполеона. Хоча і для нього в пеклі вже готове місце.

2. Суд ЄС визнав, що РФ забезпечує дирявих на Донбасі зброєю, зокрема ЗРК «Бук». Таке рішення суд прийняв після того, як туди звернулося підприємство Алмаз-Антей, яке ці «Буки» виробляє, щоб з нього зняли санкції. Хто цих дебілів просив це робити – не зрозуміло. Але тепер вони не тільки не скасували санкції, а ще в період досудового розслідування російських злочинів на Донбасі та збитого МН17 стали причиною для появи судового рішення, де визнано факт постачання зброї класу «земля-повітря» дирявим. І цей факт закріплений судовим рішенням та може бути використаний обвинуваченням проти РФ. Браво, чуваки, браво. Вашому головному юристу треба видати Орден ім. Степана Бандери.

3. Україна не віддаватиме Росії грузина-АТОшника. «Аналіз положень міжнародних конвенцій дає підстави не тільки для того, щоб Гія Тсерцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, але й для подальшого рішення про відмову у видачі РФ людини, яка сприяла обороні України та Грузії від російської агресії» - написав на своїй сторінці Ю.Луценко, після того як прес-служба ГПУ переконала його, що тексту «Ідіть нахєр за свій парєбрік» - буде не достатньо для офіційної заяви.

4. “В районі Маріуполя наша доблесна морська піхота зайняла нову лісосмугу. Тепер росіянам немає як приходити в гості. Ще пару кроків і ЗСУ звільнять село, яке ворог зайняв минулого року” – розказали волонтери з фонду «Повернись живим». А на Світлодарський дузі наші військові просунулися до Санжарівки.

5. Литовсько-польсько-українська бригада взяла участь у сертифікаційному навчанні, за підсумками якого було підтверджено набуття повних операційних спроможностей відповідно до стандартів НАТО.

6. У 2016 році до зведеного державного бюджету надійшло 758,5 млр. грн. Таким чином у порівняно з 2015 роком надходжень до зведеного державного бюджету було збільшено на 171,4 млрд грн, або на 6 млрд доларів

7. Перший пішов. Найбільший виробник і експортер соняшникової олії Кернел Андрія Веревського розмістив єврооблігації на $500 млн із прибутковістю 8,875%. Євробонди Кернел стали першим корпоративним розміщенням з 2013 року (за винятком реструктуризацій).

8. Німецька компанія Pfeifer & Langen закрила угоду з придбання шести цукрових заводів в Тернопільській області, які раніше належали холдингу Т-Цукор.

9. Компанія-розробник корпорація Богдан представить новий український багатоцільовий броньований автомобіль Барс-8 на профільній виставці в ОАЕ IDEX-2017 вже 19-23 лютого.

10. Укрзалізниця планує запустити пасажирське сполучення з Австрією і Болгарією. Про це повідомив голова правління компанії Войцех Балчун під час засідання Кабміну

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец