"Трохи вранішніх новин" (28 лютого) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (28 лютого) - Денис П'ятигорець

1. Рада ЄС включила 27 лютого 2017 року питання порушення прав людини в анексованому Криму та на сході України в документ щодо пріоритетів ЄС на зустрічах Організації Об'єднаних Націй з прав людини у 2017 році.

2. Рада ЄС у понеділок затвердила механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами, прийняття якого тривалий час блокувало затвердження безвізового режиму для України.

3. "Сьогодні ми, як і раніше, незламні в нашій підтримці єдиної й суверенної України. Крим - це Україна", - йдеться в повідомленні Посольства США в Україні у Twitter.

4. В третю річницю анексії Криму Турчинов розповів про ультиматум Кремля, який був висунутий РФ нашим військовим у Криму. «До 24:00 всім українським військовим у Криму скласти зброю і здатися, інакше вони починають штурм всіх місць дислокації наших в/ч в Криму» - йшлося в ультиматумі. Турчинов тоді відповів, що в цьому разі військові будуть стріляти на ураження. При цьому Турчинов зізнається, що блефував, бо він знав про якісну та кількісну перевагу ворога, а головне про те, що «далеко не всі українські військові виконають наказ». Але РФ відкликали свій ультиматум. Сумний результат тих подій ми знаємо. Проте ми заслуговуємо на те, щоб знати всі подробиці тих подій. Бо саме подробиці відкривають справжнє обличчя МиЖєБратьєв.

5. Українська влада та громадяни не збираються відхрещуватися від територій на сході держави та самостійно вирішать проблеми щодо їхньої реінтеграції. Про це під час візиту до Дніпра заявив президент України Петро Порошенко

6. Керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану СБУ скасувала пропуск на в'їзд на окуповані території Донецької і Луганської областей. Також СБУ планує в найближчі дні допитати народного депутата України Надії Савченко щодо її поїздки в "ДНР".

7. Особиста радість. Слідчим відділом прокуратури Запорізької області повідомлено про підозру працівнику управління Міністерства внутрішніх справ України в Запорізькій області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 371 КК України (завідомо незаконне затримання або незаконний привід). От уявіть – варто було поміняти ̶м̶у̶д̶а̶к̶а̶ облпрокурора, який називав себе «прокурором з Майдану» і одразу почалася хоч якась двіжуха в цій справі.

8. Столичні правоохоронці викрили 2 студентів-медиків, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах. Підозрювані стверджують, що до смертельного фіналу нікого не приводили, а тільки хотіли спробувати, чи зможуть вони психологічно впливати через інтернет на людей

9. У сина Азарова остаточно забрали легендарний київський стадіон. Крапку в цьому питанні поставив Вищий господарський суд України

10. Укроборонпром зміг самостійно налаштувати виробництво понад 1300 деталей, вузлів та агрегатів, які закупалися раніше у Росії. Оборонна промисловість України наразі налічує 394 підприємства

11. 27 лютого о 6:00 зі столичного аеропорту Київ (Жуляни) вилетів перший рейс до Варшави найбільшої польської авіакомпанії LOT.

12. Неймовірно, але факт. Запаси вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) України в період з 20 по 27 лютого зросли на 5% (на 75,1 тис. тонн) – до 1,58 млн тонн.

13. Еліна Світоліна увійшла до top-10 рейтингу WTA.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець