"Трохи вранішніх новин" (8 березня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (8 березня) - Денис П'ятигорець

1. Від початку року понад 2 тис. жінок-військових отримали статус учасника бойових дій. Наразі у ЗСУ проходять військову службу і працюють майже 54 тис. жінок, із яких майже 20 тис. - військовослужбовці.

2. Національний банк України у разі прийняття "Сбербанком Росії" під час обслуговування клієнтів паспортів невизнаних "ДНР" та "ЛНР" ініціюватиме санкції Ради національної безпеки та оборони до відповідного дочірнього банку в Україні.

3. Представництво ЄС і США надали схвальну оцінку останнім діям Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та наполягають на необхідності створення Спеціалізованого антикорупційного суду.

4. Україна і США обговорили реформу Державної фіскальної служби і зміни до Податкового кодексу. Про це повідомила прес-служба Мінфіну за підсумками переговорів міністра фінансів Олександра Данилюка з головою податкової служби США Джоном Коскінен.

5. Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп знову розкритикував слабкість свого попередника Барака Обами, за президентства якого Росія незаконно анексувала український Крим.

6. Секретар Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон запевним Клімкіна, що США будуть послідовно підтримувати Україну у боротьбі з агресією Російської Федерації.

7. Євросоюз на наступному тижні продовжить санкції за загрозу територіальній цілісності України. Про це написав у Twitter брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

8. Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ розгляне питання безвізового режиму для України 9 березня 2017 року. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті Європарламенту.

9. Верхня палата федерального парламенту Канади абсолютною більшістю голосів підтримала ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою у другому читанні.

10. Україна увійшла в ТОП-3 країн – найбільших експортерів аграрної продукції на ринок Європейського союзу.

11. У Французькій Гвіані з космодрому Куру 7 березня успішно стартувала ракета-носій легкого класу Vega з українським двигуном.

12. Міжнародна промислова група компаній Saint-Gobain (штаб-квартира в Парижі) має намір інвестувати €65 млн у будівництво двох заводів з виробництва будівельних матеріалів в Тлумацькому районі Івано-Франківської області.

13. Норвезька компанія Scatec Solar запропонувала будівництво двох сонячних електростанцій потужністю 60 МВт в Україні.

14. Прокуратура повернула державі набуту в приватну власність земельну ділянку в природному парку "Голосїівський" площею 0,15 га та вартістю 1 млн грн

15. Ну і наостанок, трохи скрєпов вам в стрічку. Мерія Омська через брак грошей прийняла рішення погасити "Вічний вогонь". «Ну так а чо, деди ж кагда-та ваевалі. А сейчас уже не ваюют. Так зачем ім от чтоб оно тут гарело?» - пояснили в мерії Омська.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець