У Дніпропетровську мітингували діти-переселенці

У Дніпропетровську  мітингували діти-переселенці

У Дніпропетровську під будівлею облдержадміністрації мітингували діти-переселенці та їхні вихователі з Авдіївки, протестуючи проти виселення з будівлі, де вони зараз мешкають. У руках вони тримали плакати з написами «Ми діти України!», «Ми не бездомні!» тощо.

За словами протестувальників, дніпропетровський дитячий санаторій № 2, де вони прожили 5 місяців, мають закрити на ремонт, а 16 дітей – перевести до дитячого будинку в Нікополі. Педагоги стверджують, що їм пропонують відправити їхніх вихованців до Нікополя і залишити їх там на невизначений термін під опікою тамтешнього персоналу. І діти, й дорослі заявили, що вони проти таких планів влади.

Між тим у Дніпропетровській облдержадміністрації запевнили, що з 2 липня діти з Авдіївки відпочиватимуть в оздоровчому центрі «Перлина Придніпров’я» у Новомосковському районі. Як заявив радник голови облдержадміністрації Гліб Пригунов, після цього переселенці будуть обирати нове місце мешкання разом із представниками облдержадміністрації.

«Ми запропонували їм три варіанти: дитячі санаторії у Дніпропетровську та Нікополі, а також санаторій «Солоний Лиман» у Новомосковському районі», – сказав посадовець.

Дніпропетровський санаторій № 2, де нині живуть діти-переселенці з Авдіїївки, перебуває в переліку 15 об’єктів, які у Дніпропетровську планують відремонтувати для переселенців у співпраці з Європейським союзом.

Наразі на території Дніпропетровської області живуть понад 85 тисяч переселенців із Донбасу.

Джерело: radiosvoboda.org