У Дніпропетровську створили новітню пересувну мобільну казарму для військових

У Дніпропетровську створили новітню пересувну мобільну казарму для військових

Казарма, яку можна за годину розкласти у чистому полі, має вентиляції і телевізор.

У Дніпропетровську створили пересувну мобільну казарму для військових, що відповідає усім вимогам армій країн-членів НАТО, йдеться в "Спецкорі".

Казарма розрахована на 32 бійця, має систему вентиляції, електроживлення, є навіть телевізор. Таку казарму за годину можна встановити хоч у чистому полі. Для цього потрібно лише чотири людини. Так саме швидко її можна зібрати і перевозити як звичайний контейнер.

Військові, що випробували її, зізнаються: про такі умови на передовій можна хіба що мріяти.

"Приємно, комфортно, а найголовніше - зручно і хоч щось схоже на турботу про бійців, ніж те, що ми реально бачили там. Уявіть собі намет з брезенту, в якому влітку неможливо перебувати, там спека, навіть якщо зняти утеплювач. А взимку там холодно, бо це намет, а земля і тамбур - вони не рятують", - каже заступник командира танкової роти 93-ої бригади Іван Начовний.

Мобільна казарма на 98 відсотків побудована з українських матеріалів. Вартість її - близько мільйона гривень. Проект та перший екземпляр оплатив благодійний Фонд оборони країни. Тепер військові сподіваються, що розробкою зацікавляться і в Міноборони.

"Мільйон гривень, які коштує цей модуль, - не такі великі гроші, щоб наші військовослужбовці були в нормальних умовах і виконували з гідністю ті бойові завдання, які вони виконують", - каже голова Фонду оборони країни Павло Хазан.


Джерело: http://tsn.ua/