У "ДНР" Пушиліна звинуватили у зраді

У "ДНР" Пушиліна звинуватили у зраді

Прихильники псевдореспубліки "ДНР" обурені тим, що їх "здали" і вже почали збирати підписи за притягнення до відповідальності колишнього "віце-спікера парламенту" Дениса Пушиліна, пише tyzhden.ua.

Донецький політолог Роман Манекін, який є палким прихильником псевдореспубліки "ДНР", ініціював збір підписів під вимогою притягнути до відповідальності Дениса Пушиліна за його "зрадницькі заяви".

В Інтернеті вже поширили петицію-звернення до "прокурора ДНР" з відповідною пропозицією. Обурення серед прихильників "ДНР" викликали заяви Пушіліна про готовність повернення Донецька до складу України.

За словами Манекіна, Пушилін підписав і відправив проект поправок до Конституції України від імені "ДНР", що суперечить його посадовим повноваженням. Згаданий проект начебто передбачає зміну конституційного ладу "ДНР" шляхом перетворення її на "окремий регіон Донецькій області з особливим статусом".

Дії Пушиліна, як би це абсурдно не звучало, пропонують розцінити як заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності "республіки".